Loemedia

Loemedia - Weet wat er speelt!

advertentie
Geschreven door Jerry Allon|Jeanet Broijl
11 juni 2024 17:05


Tieners brengen volwassen show op de planken
Foto: Tieners brengen volwassen show op de planken
Foto: Priscilla fotografie

ELBURG - Het was heel even studio 21 op het Mediapark in Hilversum. In een vol ’t Huiken genoot een enthousiast publiek afgelopen zaterdag van De Grote Avondshow, een evenement dat georganiseerd was door jongerencentrum @Roberts op de Beekstraat in Elburg. Ze kwamen voor een programma met geweldige artiesten en een wedstrijd waarin vier acts de hoofdprijs voor een zelfgekozen goed doel probeerden te bemachtigen. Het werd een memorabele avond.

Met een aanvangstijd van 18:30 uur had de organisatie niet verwacht dat de eerste toeschouwers al rond 16:30 op de stoep van Lange Wijden 33 stonden. Uiteraard wilden zij vooraan zitten om te zien hoe vier door Elburgse basisscholieren gedragen acts hun uitstekend ingestudeerde optredens op de planken gingen leggen. Daarbij hielp het overigens ook dat de populaire band Unity de finale van De Grote Avondshow kwam opluisteren.

Het idee voor de Grote Avondshow is ontstaan in jongerencentrum @Roberts, een plek waar tieners zichzelf kunnen zijn op een andere plek. In dit zeer actieve centrum ontstaan met regelmaat ideeën die leiden tot projecten die menig jongerenwerker de hoed doet afnemen. De jongeren maakten samen eerder al online televisie en een inmiddels wereldwijd vertoonde korte film over de gevolgen van het delen van naaktbeelden.

De organisatie van dit evenement kwam tot stand in samenwerking met een collectief van lokale en nationale donateurs, waaronder de Gemeente Elburg en het buurtfonds van de Postcodeloterij. Onder de gedreven leiding van Robert, Jennifer en Karen werd deze eerste Grote Avondshow ook meteen een volwassen show. Er heerste een enthousiaste stemming in ’t Huiken, van het begin tot het eind van de show liet het publiek van zich horen.

Er was ook een optreden van de uit Amersfoort afkomstige Eefje de Geus. Met zeven jaar zangervaring en een aanstaande release van een EP is het geen verwondering dat ze de drie nummers die ze zingt prachtig en vol vertrouwen ten gehore brengt. Het feit dat Eefje nog 18 moet worden lijkt veelbelovend voor haar toekomstperspectief in de muziekindustrie. Maar vanavond is ze in veel opzichten een blik in de toekomst voor de dromende basisscholieren in de zaal en op toneel.

De vier acts in de strijd voor de hoofdprijs, een mooie bijdrage aan het goede doel naar eigen keuze, waren in elk opzicht verschillend maar allen tot in de puntjes voorbereid. De jury was zeer te spreken over het niveau van de acts, en kende de hoofdprijs toe aan Anna en haar edelfigurerende vader Hans. In hun theateract doorloopt het karakter dat Anna speelde verschillende fases van ontwikkeling, van geboorte tot (boze) puber. Door deze overwinning kan hun goede doel Don Bosco binnenkort een cheque verwachten.

Aangemoedigd door de gepassioneerde fans van de meidenband Unity, die op de eerste rijen uit hun dak gingen, beleefde het publiek een luidruchtige en spectaculaire finale van De Grote Avondshow. Na afloop was er ruimte voor een meet and greet met de formatie die Nederland in 2020 op het jongeren Songfestival vertegenwoordigde.

Al met al kunnen de tieners van @Roberts terugkijken op een geweldige avond voor toeschouwers, artiesten, acts en alle bevlogen en gedreven mensen die geholpen hebben deze avond tot een succes te maken. De Grote Avondshow is een project geworden waar menig jongerenwerker een buiging voor maakt. Een project dat het daarbij verdient om een schitterend vervolg te krijgen.

 

💬 Tip ons!

Heb jij een tip of opmerking? 
Mail naar de redactie: redactie@loemedia.nl of bel 0525- 681899

Elburg   Oldebroek Programma 

grote avondshow  elburg  @roberts  tieners  buur en botter  loe-fm 
 
  • Loe TV
  • Loeradio
advertentie