Om 18.00 uur precies geeft café-eigenaar Marc van den Akker het startschot en reiken de hongerige handen naar de ‘lange lummels’, zoals een van de deelnemers ze liefkozend noemt. De tweede editie van de Nijkerkse frikandelleneetwedstrijd is begonnen.
Bekijk hier de videoreportage van de eerste editie van de frikandelleneetwedstrijd.
Spelregels
De regels zijn simpel. De deelnemers krijgen een half uur om zoveel mogelijk frikandellen naar binnen te werken. Ze mogen daarbij gebruikmaken van saus om de snacks makkelijker weg te werken. Komen ze eerder dan gepland weer naar buiten? Dan heb je pech en lig je uit de wedstrijd.
Verschillende tactieken
De tactieken van de deelnemers zijn verschillend. Enkelen kiezen ervoor om snel zoveel mogelijk te eten. “Zo heb je al veel binnen voordat je je vol begint te voelen.” Anderen kiezen weer voor een rustigere maar geleidelijke aanpak. “We bekijken het gewoon per frikandel”, aldus een deelnemer.
Spannend tot de laatste seconde
Luuk, de grote concurrent, koos de tegenovergestelde tactiek. Hij at in een rustig maar gestaag tempo door en kwam stapje voor stapje dichterbij. Zo ontstond een 18-18 stand met nog enkele seconden op de klok. Het was echter Coen die met een uiterste krachtsinspanning nog een halve naar binnen wist te krijgen. Met 18,5 frikandel in een half uur kroonde hij zich opnieuw tot de frikandellenkampioen van Nijkerk.
Prijs
Of hij zijn titel volgend jaar opnieuw gaat verdedigen laat hij nog in het midden. “Ik zie het wel”, antwoordt hij desgevraagd. In ieder geval heeft hij na vandaag een extra beker voor in zijn prijzenkast en mag hij een keer gratis komen eten in het sportcafé.
💬 Tip ons!
Heb jij een tip of opmerking?
Mail naar de redactie: redactie@loemedia.nl of bel 0525- 681899